Više od 200 sudionika na ovogodišnjoj konferenciji “IBIS dani”

Prošli tjedan od 28. do 29. rujna u Termama Tuhelj održani su 13. po redu IBIS dani na kojoj su po prvi put bili zastupljeni svi IN2 moduli u zdravstvenim ustanovama: BIS, LIS i PIS.

Iako se radi o 13. konferenciji u nizu, ovo je prva IBIS konferencija, jer po prvi put sudjeluju svi IN2 moduli zastupljeni u zdravstvenim ustanovama: BIS, LIS i PIS: Bolnički Informacijski Sustav; Laboratorijski Informacijski Sustav; Poslovni Informacijski Sustav

Cilj konferencije bio je prezentacija novosti, sadržaja novih verzija i modula BIS-a te međusobna razmjena iskustava. Mnoštvo zanimljivih i korisnih tema, od predstavljanja novih modula, BIS jubilaraca do novosti vezanih uz informatizaciju zdravstva, predavanja i rasprave, popraćeno je odličnom posjećenošću i aktivnim sudjelovanjem sudionika.

Donosimo i nekoliko izjava naših korisnika. One su potvrda kvalitete našeg dugoročnog odnosa, povjerenja i izvrsnosti u svemu što radimo. 

“Uvijek je zanimljivo sresti ekipu s kojom uglavnom telefonski ispravljamo “krive informatičke drine”. Imamo mi naravno i dodatnih želja i ideja, no pitanje je koliko je to i drugima bitno. A bilo je i bitno i zanimljivo. Od Ane s praćenjem analiza u vremenu preko crveno označenog nalaza s kritičnom vrijednosti u BISu, do elektronskog bilježenja privole za automatsko slanje e-maila i uštede tone papira. Predavanja koja nisu samo predavanja, vodila su nas kroz povijest LISa i povijest suradnika, a more pitanja probijalo je svako vrijeme za kavu. Kviz i zajedničko druženje poslije večere dali su točku na i ovog lijepog i korisno provedenog vremena u Tuheljskim Toplicama. Vrijedi doći i dogodine i provjeriti kakva će rješenja biti ponuđena za sljedeći 006 update LISa.”, izjavila je Ljiljana Zaninović iz KBC-a Zagreb.

Melita Fot, rukovoditeljica Službe za razvoj i implementaciju IT rješenja i Maja Zimić, voditeljica Odjela za implementaciju BIS rješenja iz Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice posebno ističu razmjenu iskustava s ostalim sudionicima konferencije i primjere iz prakse: „Na BIS danima smo, kao i svake godine, imali priliku čuti u kojem smjeru ide razvoj proizvoda i pripadajućih modula. Važno je bilo i predstavljanje primjera iz prakse – re-implementacije u Šibeniku. Pokazano je kako unaprijediti svakodnevni rad u BIS-u (posebno za liječnike). Također se vidjelo kako se dubinskom analizom i re-konfiguracijom BIS-a može unaprijediti ukupno poslovanje. Važan benefit je i razmjena iskustava s ostalim sudionicima konferencije, ali i večernja druženja i organizirana zabava 🙂 Želimo kviz i sljedeće godine.“

Tihomir Grebenar iz Službe informatike Opće bolnice Hrvatski Ponos Knin, koji je prvi put bio na BIS danima još davne 2012. godine iskreno ističe da se radi BIS dana posebno veseli rujnu: „Prvi put sam na BIS danima bio još 2012. godine, dok nismo ni imali WinBIS. Za mene posjeta BIS danima objedinjuje višestruku korist: upoznavanje s novostima iz BISa ali i šire, ponuda novih modula, prilika da se na vrijeme upoznam s novostima kako bih na vrijeme planirao zahvate na sustavu, prilika da izravno sudjelujem u raspravama, no prije svega druženje s IN2 ekipom i ostalim korisnicima. Nije kurtoazija kad kažem da me BIS dani svaki put nadahnu, pa se upravo stoga svake godine i veselim rujnu!”

Sve pohvale našem vrijednom IN2 timu organizatora Sektora zdravstva i javne uprave! 

Do sljedeće godine i nove IBIS konferencije!

Share
Share

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.