POMORSKI PROMET

U područje pomorskog prometa IN2 grupa ulazi krajem devedesetih godina kao dio konzorcija za informatizaciju tadašnjeg Ministarstva mora. Tvrtka razvija niz specijalističkih aplikacija koje danas koristi više od četiri tisuće imenovanih korisnika među kojima su djelatnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, lučkih kapetanija i ispostava, vlasnika brodova, brodara, agenta brodara, lučkih uprava, MUP-a, obrazovnih ustanova koje obrazuju pomorski kadar, a dijelovi su dostupni svim građanima RH.

IN2 je razvio sljedeće aplikacije: Pomorske svjedodžbe, uvjerenja i knjižice, Ukrcaj i iskrcaj pomoraca, ePomorac – portal za pomorce, Dolasci i odlasci brodova u unutrašnjoj i morskoj plovidbi u nacionalnom, linijskom i međunarodnom prometu, Praćenje pomorskog prometa u realnom vremenu (AIS-IVEF), Pomorske inspekcije te Informacijski sustav pomorskog dobra. Od 2012. te aplikacije su integrirane u cjeloviti informacijski sustav (CIMIS) koji sve podatke dobiva u stvarnom vremenu, od svih sudionika u pomorskom prometu.

Sustav komunicira sa sustavom nadzora i upravljanja pomorskim prometom (VTMIS – Vessel Traffic Monitoring and Information System) koji se brine za sigurnost plovidbe unutarnjim morskim vodama, teritorijalnim morem i zaštićenim ekološko-ribolovnim pojasom Republike Hrvatske. Podaci o pomorskim objektima razmjenjuju se u stvarnom vremenu s europskim sustavom SafeSeaNET ,koji za cilj ima prevenciju nesreća na moru, zaštitu mora od zagađenja te osiguravanje sigurnosti putnika.

U najnovijim projektima razvoja informacijskog sustava pomorskog prometa IN2 grupa primjenjuje ekspertizu stečenu u područjima pohrane i obrade biometrijskih podataka, koja je dokazana na razvoju sustava nadzora državne granice i ePutovnice.

Način stjecanja certifikata za daljnji razvoj i nadogradnju aplikacija iz područja pomorskog prometa

Za stjecanje certifikata za daljnji razvoj i nadogradnju određene aplikacije iz područja pomorskog prometa:„Upisnik brodova“,“ Pomorske svjedodžbe“, „Uvjerenja i knjižice“, „Dolasci i odlasci brodova“, „Ukrcaj i iskrcaj pomoraca“, „Pomorski prekršaji“ i „Pomorske inspekcije“, potrebno je uspješno završiti tečaj za pojedinu aplikaciju koji organizira IN2 d.o.o. Zagreb.

Tečajevi se održavaju u prostorijama IN2 d.o.o. Zagreb, Marohnićeva 1/1 u Zagrebu u trajanju od 8 dana po 3 sata (ukupno 24 sata). Uspješnim završetkom tečaja stječete certifikat za određenu aplikaciju. Uspješnim polaganjem svih navedenih tečajeva moguće je dobiti svih šest (6) certifikata.

Tečaj se održava po upitu polaznika kada se za tečaj prijavi najmanje pet (5) polaznika, a organizirat će se u osam (8) uzastopnih radnih dana od dogovorenog početka tečaja u popodnevnim/večernjim satima (17:00 – 20:00 sati). Cijena jednog tečaja je 1.500,00 €. po polazniku i uključuje pohađanje tečaja, polaganje ispita i izdavanje certifikata. Prijava polaznika za tečaj obavlja se slanjem prijave na e-mail adresu: cimis@in2.hr, nakon čega će kandidatima e-mailom biti dostavljene potrebne informacije.“

Izdvojene reference

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, komercijalni gospodarski IT projekti, kao i projekti u područjima osiguranja i financija, koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana i gospodarskih subjekata, najveće su dostignuće IN2 grupe.