Uspostavljena suradnja Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina i IN2 grupe

 

Suradnja Veleučilišta i IN2 grupe otvara vrata kolaboracije u znanstveno-istraživačkim i stručnim projektima te unaprjeđenju nastave na Veleučilištu.

Strategija IN2 grupe je rast u svim područjima, pa tako i u ulaganju u znanje, istraživačke aktivnosti i povećanju broja perspektivnih stručnjaka koji će se priključiti IN2 obitelji. Suradnja s akademskom zajednicom jedan je od načina na koji IN2 grupa daje svoj doprinos u razvoju društva u smislu promicanja istraživačke, stručne, komercijalne i nastavne suradnje te novih projekata. IN2 grupa i Veleučilište zajednički će sudjelovati u istraživačkim stručnim projektima, oblikovanju nastavnog procesa i sadržaja sukladno potrebama tržišta i promicanju cjeloživotnog učenja.

Sanja Svilokos, članica uprave za poslovanje IN2 grupe i dekan Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina, Nenad Sikirica, vijest o suradnji su sredinom listopada objavili javnosti na Promociji VII. Generacije prvostupnica i prvostupnika VHZK.

“Posebno mi je zadovoljstvo objaviti i istaknuti najnoviju vijest o uspostavi suradnje između Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina i ugledne domaće kompanije IN2, koju na ovom skupu predstavlja gospođa Sanja Svilokos, članica uprave za poslovanje. Gospođa Svilokos je ostvarenjem suradnje postala članicom Gospodarskog vijeća Veleučilišta. Suradnja s uglednom domaćom kompanijom IN2 otvara vrata suradnje u znanstveno-istraživačkim i stručnim projektima te unaprjeđenju nastave na Veleučilištu sudjelovanjem vanjskih suradnika iz IN2 i modifikacijom nastavnih planova, programa i materijala, ali širokim mogućnostima obavljanja prakse i zapošljavanja naših studenata.“

Naša Sanja Svilokos je kao nova članica Gospodarskog vijeća Veleučilišta prigodno 25. listopada 2022. godine studentima VHZK predstavila vrijednosti, proizvode i tehnologije IN2 grupe te prezentirala mogućnosti razvoja mladih profesionalaca u IN2 grupi. Studenti su tako imali priliku iz prve ruke čuti o strateškom prijenosu znanja i najboljih praksi, ne samo između brojnih članica IN2 grupe, već i između velike CSI kompanije, čija je IN2 grupa članica, i njezinih tvrtki kćeri. U izlaganju ih je pozvala na proaktivnost u iskorištavanju prilika koje im VHZK nudi i ohrabrila na što ranije povezivanje s poslovnim svijetom tijekom studija. 

“Iznimno mi je drago što smo uspostavili novo partnerstvo IN2 grupe s Veleučilištem Hrvatsko zagorje Krapina. Veselim se našoj budućoj suradnji jer ona se potpuno uklapa u našu strategiju rasta i razvoja poslovanja. Kao prepoznatljiv poslodavac u hrvatskoj ICT areni želimo ojačati vezu akademske i poslovne zajednice, kako u znanstveno-istraživačkoj domeni tako i na samom tržištu rada, a kao društveno odgovorna kompanija cilj nam je još snažnije potaknuti mlade na obrazovanje u STEM području i približiti im izvrsne karijerne prilike koje im se nude kroz rad u ICT sektoru. 

U Krapini smo prepoznali velik potencijal, sjajne ljude i posvećene profesionalce s kojima dijelimo komplementarne ideje, vrijednosti i ciljeve. Ovom prilikom bih se zahvalila gđi. Heleni Matuša direktorici Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije na velikoj podršci koju daje cijelom ovom poduhvatu i budućim inicijativama. Hvala i g. Nenadu Sikirici, dekanu Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina na osobnom angažmanu i spremnosti na intenzivniju suradnju u budućnosti. Sigurna sam da ćemo našim zajedničkim djelovanjem vrlo brzo stvoriti poticajan kontekst za razvoj novih ICT stručnjaka u cijeloj Krapinsko zagorskoj županiji.”

Share
Share

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.