R&D Europski susret IT timova u organizaciji Vela Software-a

Prošli tjedan bio je aktivan tjedan vezano uz suradnju članica grupe Vela Software-a i krovne tvrtke Constellation Software Inc. (CSI), koja je među deset najjačih softverskim brandovima u svijetu, prema Brand Finance godišnjem izvještaju iz 2022. godine.

„Vela European R&D Symposium“ u dva dana okupio je pedesetak IT kolega i kolegica iz različitih područja IT poslovanja, od voditelja timova, R&D direktora, arhitekta sustava, do CTO pozicija.

Cjelodnevna predavanja pružila su uvid sudionicima u projekte i aktivnosti koje se provode unutar grupe, a utrošeno vrijeme na povratne informacije, rasprave, razmjenu iskustva, metodologija ostalih članica na zajedničke izazove, stvorilo je nove neformalne streamove koji će svoju suradnju nastaviti i nakon završenih radionica i predavanja. 

Struktura prezentacija omogućila je sudionicima da prijave različite teme, od poslovnih do tehničkih tema, važno je bilo sagledati da prezentirani sadržaj donese dodatnu vrijednost poslovanju i da se povežu timovi koji rade na inicijativama slične tematike, kako bi ubrzo rješavali zajednički izazove brže i učinkovitije. 

Najveću pažnju privukle su teme vezano uz nove načine upravljanja etapama razvoja proizvoda i uloge product ownera, DevOps i CI/CD teme, a istaknuli bi i zanimljivu prezentaciju našeg kolege Stjepana Grđana za in-house razvijeno rješenje za učinkovito upravljanje resursima. Sandra Ban održala je predavanje ne temu upravljanje timovima nakon pandemije i važnosti podrške leadershipa u hibridnom načinu rada, posebno nakon povratka u urede. Veljko Vuković je kroz svoje izlaganje osvijestio sudionike o važnosti stvaranja kulture kvalitete tijekom cijelog procesa razvoja software-a.

Najveća vrijednost ovakvih susreta su – ljudi. Nesebično su podijelili svoje znanje, ohrabrili jedni druge, ponudili pomoć i podršku u budućim projektima, jer radeći zajedno i dijeleći svoja znanja i iskustva razvijamo nova rješenja i osiguravamo daljnji rast.

Share
Share

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.