IN2 sudjeluje u EU projektu „SeaTecHub“

IN2, kao dio hrvatsko-ciparskog konzorcija, sudjeluje u projektu financiranom od strane EU, pod nazivom „SeaTecHub“ – „Croatia-Cyprus Excellence Hub on Eco-Innovative Technologies for Healthy and Productive Sea“ (hrvatsko-ciparski centar izvrsnosti namijenjen ekološki inovativnim tehnologijama za zdrava i produktivna mora)

Konzorcij čine ukupno četrnaest partnera, sedam iz Cipra i sedam iz Hrvatske: dvije istraživačko -razvojne institucije, četiri tijela javne vlasti, pet poslovnih aktera i tri nevladine organizacije.

Ciparski Institut za pomorstvo (Cyprus Marine and Martime Institut – CMMI) koordinator je projekta, a IN2 je uključen kao industrijski partner kroz suradnju s Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER).

Projekt je je financiran od strane Europske komisije u okviru programa pod nazivom „Horizon Europe Program“, a koji predstavlja program Europske unije za aktivnosti istraživanja i inovacija. Vrijednost projekta iznosi 4.999.577,50 EUR, a predviđeni vremenski okvir su četiri godine.

Potpisivanjem ugovora započelo se i s provedbom „SeaTecHub“ projekta kojemu je glavni cilj ojačati inovacijske ekosustave u Hrvatskoj i na Cipru, te poboljšati pristup izvrsnosti sudionicima koji rade na istraživanju i inovacijama (R&I), a kroz prekograničnu suradnju i na izradi zajedničke strategije kojoj je cilj stvoriti dodatnu vrijednost unutar područja inovativnih ekoloških tehnologija za zdrava i produktivna mora. Svojim dugogodišnjim iskustvom na području projekata digitalizacije za Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, IN2 se pokazuje kao važan partner u popularizaciji i provedbi ciljeva projekta.

Projekt se fokusira na sljedeća područja:

1. Akvakultura i ribarstvo

2. Pametne luke

3. Pomorska sigurnost i zaštita

4. Pomorske tehnologije

5. Istraživanje i obrazovanje

Ovom inicijativom IN2 se još jednom pokazao kao ravnopravni, kompetentni i stabilan partner na međunarodnim projektima i kao tvrtka koja kontinuirano nastoji senzibilizirat javnost, promicati ekološku osviještenost i doprinijeti inovativnom tehnološkom razvoju društva kroz očuvanje eko sustava.

Share
Share

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.