Grupa Harris koja je dio CSI grupacije kao i IN2 grupa, završila je akviziciju jedne od vodećih IT tvrtki u segmentu zdravstva u Sjedinjenim Američkim Državama

Početkom svibnja ove godine grupa Harris Computer Corporation, dio CSI grupacije u Sjedinjenim Američkim Državama, završila je akviziciju tvrtke Allscripts Healthcare Solutions, točnije njihovog poslovnog segmenta bolničkih informacijskih sustava.

Globalna strategija kompanije Constellation Software Inc (CSI), u čijem je sastavu od 2018. godine i IN2 grupa, jest sustavno i kontinuirano unaprjeđenje vlastitih proizvoda, širenje na tržištu kroz nove akvizicije i klijent.

Harris grupa u području vertikalnih IT rješenja u zdravstvu objedinjuje 30+ kompanija s više od 3.000 zaposlenika, 4.000 bolnica, 15.000 klinika i uredima na više od 100 lokacija. Cjelokupna Harris grupa nudi softverska rješenja za javni sektor, zdravstvo, komunalne usluge i gospodarstvo, a posluje na više kontinenata – Sjeverna Amerika, Azija, Australija i Europa.

IN2 grupa koja ove godine slavi 30. rođendan je pak, unutar CSI grupacije, centar izvrsnosti za zdravstvene informacijske sustave u JI Europi te se očekuje kako će se buduće europske akvizicije u zdravstvu od 2022. godine događati upravo u sklopu IN2 grupe.

IN2 grupa je tržišni lider u segmentu bolničkih i laboratorijskih informacijskih sustava u Hrvatskoj. Svojim BIS sustavom prisutna je u 48 bolnica, a BioNET LIS-om u preko 120 medicinsko-biokemijska laboratorija, što čini oko 80 posto hrvatskih bolničkih kapaciteta i 70 posto laboratorijskih kapaciteta. IN2 projekti u sektoru zdravstva nagrađivani su značajnim međunarodnim nagradama poput European IT & Software Excellence Award za rješenje godine u javnom sektoru i globalne nagrade Microsoft Partner of the Year u kategoriji Javni sektor – zdravstvo.

Zahvaljujući sinergiji CSI grupacije i snazi na hrvatskom tržištu zbog poznavanju poslovnih procesa u zdravstvu, IN2 grupa planira u budućnosti dodatno ojačati i unaprijediti svoje usluge i rješenja te povećati svoju prisutnost na svim područjima gdje tzv. enterprise IT rješenja trebaju osigurati dugoročnu stabilnost poslovnim vertikalama.

CSI grupacija, kojoj pripada i IN2 grupa, u svojoj politici ulaganja u dominantna i snažna vertikalizirana softverska rješenja, prepoznaje zdravstvo kao jedno od glavnih područja budućeg razvoja i rasta. Ne samo da se vrlo velik broj tvrtki unutar CSI nalazi i razvija u području zdravstvene informatike, gdje prvenstveno izdvajamo Harris grupu, već se unutar tih rješenja nalaze i najbolja svjetska rješenja u pojedinim nišama. Primjer za to su izraelski iMD soft na području programske podrške za operacijske sale i intenzivnu njegu, ali i najnovija akvizicija Harris grupe kojom je Allscripts bolničko poslovanje kao najveći igrač na zahtjevnom i nama bliskom UK tržištu (NHS), došao u istu grupaciju kao i najveći hrvatski BIS proizvođač.

Koliko god operativne grupe unutar CSI-a posluju neovisno i time su otporne na razne svjetske izazove kojih ne nedostaju u zadnje vrijeme, Harris grupa u području zdravstva objedinjuje zavidan broj klijenata i projekata, što i za IN2 grupu predstavlja veliki izvor znanja i iskustva koji će pridonijeti u izgradnji iduće generacije inovativnih rješenja u zdravstvu na području Hrvatske i regije. Već danas se IN2 grupa svojim rješenjima uspješno probija na tržištima u regiji, ali i u zemljama CIS-a i MENA regije. Primjerice, u rujnu se u Saudijskoj Arabiji otvara ustanova s 333 kreveta koja ima IT rješenje implementirano od strane stručnjaka IN2 grupe. Nakon ovakvih uspješnih širenja, što je IN2 grupa pokazala akvizicijom MCS-a, ali i Harris s Allscripts bolničkim poslovanjem, stvaraju se centri kompetencija nužno potrebni za idući iskorak u zdravstvenom IT-u.

Share
Share

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.