05. 12. 2012.

IN2, Saga i Soneco prezentirali svoj projekt u CROSO Srbije

Član tima IN2, Momir Đekić predstavio je prošlog mjeseca pred predstavnicima resornih ministarstava Vlade Republike Srbije, institucija obveznog socijalnog osiguranja i drugih državnih institucija arhitekturu i funkcionalnosti rješenja informacijskog sustava Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja - CROSO.

Riječ je o najvećem IT projektu u Srbiji u 2012. godini koji se trenutno nalazi u fazi testiranja, dok se početak korištenja sustava očekuje početkom sljedeće godine. Posao je sredinom 2011. godine na tenderu dobio konzorcij koji čine tvrtke SAGA, IN2, Soneco te Poslovna inteligencija kao podizvođač, a financira se sredstvima iz kredita Svjetske banke. Posao IN2 Grupe u konzorciju je uvođenje standardnog rješenja Oracle Enterprise Taxation and Policy Management (ETPM) koje će biti centralno mjesto za: jedinstvenu registraciju i čuvanje podataka o obveznicima osiguranja, osiguranicima, osiguranim osobama; njihovim obvezama, pojedinačnim mjesečnim i godišnjim uplatama doprinosa za penzijsko-invalidsko osiguranje, obvezno zdravstveno osiguranje i osiguranje za slučaj nezaposlenosti. Korisnici će se na informacijski sustav prijavljivati preko Portala CR, a uz pomoć moćnog BI alata obavljat će se sveobuhvatne analize podataka i izvještavanja.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.