29. 12. 2017.

IN2 lokalizacija za Microsoft Dynamics NAV 2017

IN2 grupa dobila je certifikaciju za lokalizaciju Microsoft Dynamics NAV-a 2017, za teritorij BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije. 

Certifikacija potvrđuje da je lokalizacija prošla proces testiranja (CfMD) kojim Microsoft vrši provjeru zadovoljava li lokalizacija najviše standarde prilagođavanja rješenja lokalnim propisima, uz uvažavanje svih Microsoft Dynamics pravila. IN2 certificirana lokalizacija predstavlja skup funkcionalnosti koji osiguravaju usklađenost s propisima i zakonima navedenih zemalja. Rješenje obuhvaća sve obrasce i izvještaje, sheme knjiženja i evidencije koje su propisane regulativom. Fleksibilnost rješenja omogućava broje mogućnosti podešavanja načina rada i primjenjivo je na sve zemlje u regiji, a uz manje izmjene, može se primijeniti i na mnoga svjetska tržišta. 

Pored funkcionalnosti koje se odnose na zakonsku regulativu, IN2 lokalizacija uključuje i niz funkcionalnosti koje olakšavaju i ubrzavaju poslovanje u okviru sustava, uključujući i neke neobavezne ali vrlo korisne funkcionalnosti poput dodatne kontrole koje smanjuju mogućnost greške korisnika, dodatnu automatizaciju, izvještaje i evidencije. Širok spektar mogućnosti podešavanja omogućava korisnicima da odrede na koji će način rješenje raditi u situacijama kada zakon ne propisuje samo jedno moguće rješenje. Lokalizacija je manje osjetljiva na izmjene propisa jer se promjenom podešavanja može nadvladati velik broj izmjena, kao što su promjena stope PDV-a, poreza i doprinosa, konta na kojima se knjiže predujmovi, promjene prikaza dokumenata u izvještajima za PDV i druga slična podešavanja. Za funkcionalnosti koje nisu propisane zakonskom regulativom, ovim sveobuhvatnim podešavanjima, klijenti mogu samostalno birati željeni način rada funkcionalnosti, kako bi izabrali varijantu koja najviše odgovara njihovim konkretnim potrebama.