06. 10. 2021.

BIS dani 2021 okupili koordinatore bolničkih informacijskih sustava iz cijele Hrvatske

BIS dani 2021, jedanaesta konferencija za korisnike IN2 Bolničkog informacijskog sustava (BIS) održana je 30. rujna i 1. listopada. Na konferenciji je sudjelovalo preko 120 BIS korisnika iz 47 hrvatskih bolnica.

BIS dani važan su dio brige o korisnicima BIS sustava. Prilika je to za predstavljanje funkcionalnosti koje im mogu pomoći u svakodnevnom poslu, njihovo uključivanje u planove za budući razvoj sustava, ali i otvaranje tema koje služe detekciji područja u kojima korisnicima treba najveća podrška.

Unapređenja BIS-a i novi moduli

Dio konferencije bio je posvećen predstavljanju unapređenja BIS-a i novih modula razvijenih kao odgovor na potrebe bolnica i u suradnji s korisnicima BIS-a. Predstavljen je modul koji će olakšati poslovanje bolnicama specijaliziranima za fizikalnu terapiju, modul za Posebno skupe lijekove koji će olakšati upravljanje troškovima i modul Patologija koji omogućuje bolju organizaciju rada kod obrade patoloških uzoraka te povezanost s vanjskim sustavima i uređajima. Najavljene su i planirane nadogradnje modula koje će unaprijediti komunikaciju između krajnjih korisnika, bolničke informatike i održavatelja sustava.

Više o rješenjima okrenutima pacijentima

Sudionicima su prikazane koristi novog OHBP modula, sustava za prikaz podataka o statusu obrade pacijenata na odjelu objedinjenog hitnog bolničkog prijema. Osim što značajno ubrzava procese i povećava učinkovitost OHPB-a, modul pruža prikaz relevantnih podataka o statusu obrade pacijenta i osobama u pratnji pacijenta u čekaonici, čime se postižu značajni pozitivni efekti na zabrinutu osobu u pratnji te posljedično smanjenje gužvi i repetitivnih interakcija s osobljem na prijemnom pultu.

Obrađene su i teme digitalnog potpisivanja obrazaca i suglasnosti koje ustanovama olakšavaju arhiviranje, kao i prikaz CRM sustava koji ujedinjuje sve komunikacijske kanale između ustanove i pacijenta.

Aktualne teme, projekti u zdravstvenom sektoru te razmjena iskustva i ideja

Od aktualnih projekata, prezentiran je projekt Platforma za personaliziranu prehranu predškolaca. Radi se o suradnji IN2 i Dječje bolnice Srebrnjak koja će imati dugoročno korisne efekte na zdravlje djece predškolske dobi i pomoći svima koji o njima brinu ili im pružaju medicinsku skrb. Covid blok bio je posvećen brojnim temama vezanim uz pomoć i podršku ustanovama i bolnicama po pitanju praćenja stanja pandemije i sprečavanju širenja bolesti Covid-19. Prezentirana su i rješenja za pomoć pri automatizaciji procesa u zdravstvenoj ustanovi. Važan dio konferencije uvijek je i isticanje prilika i prijetnji u interesnim područjima, kao i razgovor o aktualnostima u zdravstvenom sektoru te kretanjima u gospodarstvu koja utječu na sve nas.

Velik dio konferencije bio je posvećen i izlaganju korisnika BIS-a, razmjeni iskustva i ideja među korisnicima te analizi najboljih praksi.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.