13. 04. 2023.

Ukupni poslovni prihodi IN2 grupe u 2022. godini rasli su za 23 posto


IN2 grupa završila je 2022. godinu s ukupnim poslovnim prihodima u iznosu od 33,6 milijuna eura što čini rast od 23 posto u odnosu na prethodnu 2021. godinu. Povećanje ukupnih poslovnih prihoda ostvareno je uz anorganski rast, točnije akvizicije tvrtki MCS Grupa i Libusoft Cicom u iznosu od 14 posto te organski rast uz redovno poslovanje IN2 grupe u iznosu od 9 posto.

Istovremeno, rasli su i ukupni poslovni rashodi IN2 grupe za gotovo isti postotak, odnosno 24 posto. Rast poslovnih rashoda uvjetovan je globalnim kretanjima, inflacijom i općenito rastom troškova poslovanja, od čega najveći utjecaj proizlazi iz povećanja broja zaposlenika IN2 grupe uz rast troškova plaća. Zbog akvizicija tvrtki MCS Grupa i Libusoft Cicom, IN2 grupa značajno je povećala broj svojih zaposlenika pa ih danas broji 650 u deset tvrtki u pet zemalja. Diverzifikacija poslovanja uz više vertikala i tržišta, uz rast poslovanja u njima, omogućila je da se profitabilnost zadrži na razini 2021. godine. 

„Veoma smo zadovoljni ostvarenim poslovnim rezultatima u 2022. godini, bilježimo kontinuirani rast prihoda, pridružujemo nove članice te povećavamo broj zaposlenih, a naša strategija za 2023. godinu nastavak je rasta u poslovnom i svakom drugom smislu. Poslovni rast planiramo ostvariti povećanjem obujma poslovanja uz nove projekte, ali i novim akvizicijama. Istovremeno, radimo i na rastu iznutra, točnije rastu naših zaposlenika i razvoju njihovih potencijala. Zahvaljujući činjenici da smo dio međunarodne grupacije CSI koja je uvrštena u deset najboljih softverskih brendova u svijetu, imamo priliku dijeliti najbolje prakse i uvijek biti na izvoru novih trendova u ICT industriji“, naglasila je Snježana Stanković, članica Uprave IN2 grupe. 

IN2 grupa od 2018. godine dio je međunarodne grupacije CSI koja je ove godine na globalnoj razini ostvarila poslovne prihode u iznosu od 6,3 milijarde eura što čini rast od 30 posto u odnosu na prethodnu godinu. Ukupna vrijednost akvizicija u sklopu CSI grupacije u 2022. godini iznosi 1,8 milijardi eura.  

IN2 grupa gradi dugoročne odnose sa svojim korisnicima i postiže izvrsnost u pružanju usluga zahvaljujući odličnom timu stručnjaka. Raste i napreduje zahvaljujući odgovornosti, inovativnosti, a najveću snagu vidi u različitosti, točnije svojim zaposlenicima koji dolaze iz različitih industrija, posjeduju različita domenska i ICT znanja te čine zajednicu iznimnih pojedinaca.

S preko 30 godina iskustva IN2 grupa razvija softver za niz industrijskih vertikala, a iskustvo razvoja i implementacije rješenja stekla je u gotovo svim poslovnim granama. Grupa posluje u pet zemalja regije s više od 300 klijenata te snažnim naglaskom na podršku kompanijama i organizacijama iz sektora gospodarstva, financija i osiguranja te zdravstva i javnog sektora. IN2 grupa, članica Juniper grupe, dio je Constellation Software Inc.

CSI je jedna od najsnažnijih globalnih ICT grupacija koja isporučuje softverska rješenja i gradi trajne odnose s klijentima širom svijeta. CSI zapošljava više od 45.000 stručnjaka u tisuću ureda širom svijeta te surađuje s preko 125.000 klijenata u više od 80 različitih vertikala u javnom i privatnom sektoru.  

Our websites use cookies to give you the best user experience possible. Please read our Privacy policy for more details. By browsing the website you agree to the Terms of use.