06. 06. 2022.

FINBG2022: Onkologija kao predvodnik strukturiranog korištenja podataka

IN2 grupa sudjelovala je na Future is now, 15. Konferenciji digitalne medicine u Beogradu, s predavanjem Onkologija kao predvodnik strukturiranog korištenja podataka. 

Konferencija Future is now tradicionalno je okupila zdravstvenu industriju i sve relevantne dionike fokusirane na digitalizaciju i razvoj važnih tehnoloških trendova koji pozitivno utječu na zdravstvenu zaštitu i unapređenje kvalitete života ljudi.

"IN2 svojim zadnjim projektima i korištenjem inovativnog iDoktor sučelja, u pojedinim zdravstvenim djelatnostima (onkologija, dijabetologija…) pomiče granicu u automatskom prikupljanju, kvalitetnom i brzom unosu te višestrukom korištenju medicinske informacije na njenom samom izvoru – u strukturiranom nalazu samog liječnika.

Također, zanimljivo je bilo razmijeniti iskustva digitalizacije zdravstva Hrvatske sa susjednim zemljama, a izazovi su vrlo slični: borba za kvalitetne i strukturirane podatke, podizanje interoperabilnosti na iduću razinu ali i otvaranje zdravstva prema pacijentu kao sve značajnijem i aktivnijem dioniku procesa u zdravstvenom sustavu."
Siniša Košćina, glavni menadžer za razvoj poslovanja u IN2 grupiOur websites use cookies to give you the best user experience possible. Please read our Privacy policy for more details. By browsing the website you agree to the Terms of use.