07. 05. 2022.

Grupa Harris koja je dio CSI grupacije kao i IN2 grupa, završila je akviziciju jedne od vodećih IT tvrtki u segmentu zdravstva u Sjedinjenim Američkim Državama

Početkom svibnja ove godine grupa Harris Computer Corporation, dio CSI grupacije u Sjedinjenim Američkim Državama, završila je akviziciju tvrtke Allscripts Healthcare Solutions, točnije njihovog poslovnog segmenta bolničkih informacijskih sustava.

Globalna strategija kompanije Constellation Software Inc (CSI), u čijem je sastavu od 2018. godine i IN2 grupa, jest sustavno i kontinuirano unaprjeđenje vlastitih proizvoda, širenje na tržištu kroz nove akvizicije i klijent.

Harris grupa u području vertikalnih IT rješenja u zdravstvu objedinjuje 30+ kompanija s više od 3.000 zaposlenika, 4.000 bolnica, 15.000 klinika i uredima na više od 100 lokacija. Cjelokupna Harris grupa nudi softverska rješenja za javni sektor, zdravstvo, komunalne usluge i gospodarstvo, a posluje na više kontinenata – Sjeverna Amerika, Azija, Australija i Europa.

IN2 grupa koja ove godine slavi 30. rođendan je pak, unutar CSI grupacije, centar izvrsnosti za zdravstvene informacijske sustave u JI Europi te se očekuje kako će se buduće europske akvizicije u zdravstvu od 2022. godine događati upravo u sklopu IN2 grupe.

IN2 grupa je tržišni lider u segmentu bolničkih i laboratorijskih informacijskih sustava u Hrvatskoj. Svojim BIS sustavom prisutna je u 48 bolnica, a BioNET LIS-om u preko 120 medicinsko-biokemijska laboratorija, što čini oko 80 posto hrvatskih bolničkih kapaciteta i 70 posto laboratorijskih kapaciteta. IN2 projekti u sektoru zdravstva nagrađivani su značajnim međunarodnim nagradama poput European IT & Software Excellence Award za rješenje godine u javnom sektoru i globalne nagrade Microsoft Partner of the Year u kategoriji Javni sektor – zdravstvo.

Zahvaljujući sinergiji CSI grupacije i snazi na hrvatskom tržištu zbog poznavanju poslovnih procesa u zdravstvu, IN2 grupa planira u budućnosti dodatno ojačati i unaprijediti svoje usluge i rješenja te povećati svoju prisutnost na svim područjima gdje tzv. enterprise IT rješenja trebaju osigurati dugoročnu stabilnost poslovnim vertikalama.

CSI grupacija, kojoj pripada i IN2 grupa, u svojoj politici ulaganja u dominantna i snažna vertikalizirana softverska rješenja, prepoznaje zdravstvo kao jedno od glavnih područja budućeg razvoja i rasta. Ne samo da se vrlo velik broj tvrtki unutar CSI nalazi i razvija u području zdravstvene informatike, gdje prvenstveno izdvajamo Harris grupu, već se unutar tih rješenja nalaze i najbolja svjetska rješenja u pojedinim nišama. Primjer za to su izraelski iMD soft na području programske podrške za operacijske sale i intenzivnu njegu, ali i najnovija akvizicija Harris grupe kojom je Allscripts bolničko poslovanje kao najveći igrač na zahtjevnom i nama bliskom UK tržištu (NHS), došao u istu grupaciju kao i najveći hrvatski BIS proizvođač.

Koliko god operativne grupe unutar CSI-a posluju neovisno i time su otporne na razne svjetske izazove kojih ne nedostaju u zadnje vrijeme, Harris grupa u području zdravstva objedinjuje zavidan broj klijenata i projekata, što i za IN2 grupu predstavlja veliki izvor znanja i iskustva koji će pridonijeti u izgradnji iduće generacije inovativnih rješenja u zdravstvu na području Hrvatske i regije. Već danas se IN2 grupa svojim rješenjima uspješno probija na tržištima u regiji, ali i u zemljama CIS-a i MENA regije. Primjerice, u rujnu se u Saudijskoj Arabiji otvara ustanova s 333 kreveta koja ima IT rješenje implementirano od strane stručnjaka IN2 grupe. Nakon ovakvih uspješnih širenja, što je IN2 grupa pokazala akvizicijom MCS-a, ali i Harris s Allscripts bolničkim poslovanjem, stvaraju se centri kompetencija nužno potrebni za idući iskorak u zdravstvenom IT-u.

Our websites use cookies to give you the best user experience possible. Please read our Privacy policy for more details. By browsing the website you agree to the Terms of use.